Studie: dit is het beste tijdstip voor seks

seks-man-vrouw
Getty Images

Er is een bepaald tijdstip dat het meest ideaal is om seks te hebben, concludeert wetenschapper dr. Paul Kelley van Oxford University. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de innerlijke klok van twintigers, dertigers en veertigers.

Kelley heeft in zijn onderzoek onderscheid gemaakt tussen twintigers, dertigers en veertigers. Zo blijkt dat twintigers het beste seks kunnen hebben om 15.00 uur. Op dit tijdstip hebben twintigers een zogenaamde energiepiek, waardoor zij de meeste zin hebben in een vrijpartij. Voor dertigers is 08.20 uur het meest ideale tijdstip en voor veertigers is dat 22.20 uur.

Opstaan

Ook blijkt uit het onderzoek dat 09:30 uur het beste tijdstip voor twintigers is om op te staan. Dertigers kunnen het beste eerder uit hun bed: om 08.10 uur. Voor veertigers is 07.50 uur het meest ideale moment om aan de dag te beginnen.

Slapen

Voor het slapengaan is er volgens het onderzoek ook een ideaal moment. Voor twintigers is dat 01.00 uur, voor dertigers 23.40 uur en voor veertigers 23.30 uur.

Auteur 
  • Aukeline van Dorp
Bron 
  • Telegraaf