woensdag, 10 augustus 2022

Boekrecensie: De FODMAP vriendelijke keuken

100 makkelijke en lekkere recepten voor een gezonde buik

Emma Hatcher heeft een kookboek gemaakt: de FODMAP vriendelijke keuken.

Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft PDS, oftewel het prikkelbaredarmsyndroom. Als je last hebt van je gevoelige darmen of voedselintoleranties levert dat veel ongemak op, zoals een verstoorde stoelgang, een opgeblazen buik, krampen en buikpijn. Een dieet dat arm is aan zogeheten FODMAP's wordt dan vaak geadviseerd.

Het FODMAP-dieet is ontwikkeld door onderzoekers in Australiƫ en is inmiddels wereldwijd bekend. FODMAP's zijn voedingsstoffen die niet of slecht opgenomen worden in de dunne darm en dan in de dikke darm terechtkomen. Ze zitten in heel veel producten die dagelijks worden gegeten.

Door een FODMAP-dieet te volgen kunnen klachten afnemen. Emma Hatcher is ervaringsdeskundige en legt in dit boek uit hoe je FODMAP-vriendelijk kunt leven en ze deelt haar favoriete recepten. Erg handig als je FODMAP vriendelijk wilt gaan eten.

Recepten

Naast 100 heerlijke recepten vind je in dit kookboek handige informatie over het FODMAP-principe en tips & tricks. Emma's boodschap: je kunt echt lekker eten zonder buikpijn te krijgen.

De recepten zijn eenvoudig te maken en stuk voor stuk heerlijk!

Emma Hatcher had al zolang ze zich kon herinneren last van gevoelige darmen. Na jaren van pijnlijke symptomen ontdekte ze het FODMAP-dieet, dat haar leven veranderde. Op haar populaire food & lifestyle blog www.shecaneatwhat.com deelt ze haar verhaal en helpt ze anderen met hetzelfde probleem.

Deze prijsvraag is afgelopen, je kunt niet meer meedoen.