Meditatie challenge dag 5: Binaural beat love and happiness

Getty Images

Vandaag hebben een binaural beats track als meditatie moment. Met binaural beats stimuleer je door middel van geluid je hersenen. Er worden twee verschillende ritmische frequenties afgespeeld, voor elk oor één. Doe mee en krijg onmiddellijk meer energie!

Het principe achter de binaural beats is dat je bepaalde hersengolven activeert. Het verschil tussen de tonen in je rechter en linkeroor zorgt ervoor dat het brein een verschiltoon genereert. Die verschiltoon is in frequentie gelijk aan één van de volgende hersengolven.

Van deze hersengolven wordt verondersteld dat ze overeenkomen met verschillende staten van bewustzijn:
0 - 4Hz Delta - diepe slaap, helend en pijn verlichtend
4 - 8Hz Thèta - meditatie, creativiteit, ontspanning
8 - 14Hz Alfa - stress verlagend, goed voor studie
14 - 30Hz Bèta - focus, energie, helder denken
30 - 100Hz Gamma - hoog bewustzijn, geheugen, alertheid

Je kan deze muziektrack van 22Hz Bèta binaural beats zien als een powernap. Na 7 minuten zal je meer rust, focus en energie ervaren.

Belangrijk! Voor een optimale ervaring van de frequenties en de tonen, luister je deze muziek met een koptelefoon of oortjes.

Dit is de vijfde meditatie in onze challenge 'In één week rust in je hoofd'. Een overzicht van alle meditaties vind je hier.

Deze meditatie challenge organiseren we in samenwerking met de Meditation Moments App van Michael Pilarczyk. Je kunt deze gratis downloaden in de appstores.

 

Auteur 
  • Franca van Dalen