dinsdag, 15 oktober 2019

Nooit meer een snack-attack

Dit is waar je lichaam écht zin in heeft

Zo’n heerlijke Tony Chocolonely karamel zeezout… Of een fijn stuk Milka Oreo. Als het eenmaal in je hoofd zit, krijg je het er maar moeilijk weer uit. Die zin in chocolade ondervang je door iets magnesiumrijks te eten. En ook die zin in een vette hap is te voorkomen door bepaalde voedingsmiddelen. Voorkom een snack-attack!

Iedereen heeft wel eens een onbedwingbare zin in een bepaald voedingsmiddel. Het probleem is echter dat het eten van dat – vaak ongezonde – voedsel meestal de hunkering niet wegneemt. Het zorgt slechts voor een korte verzadiging. Heb je trek in chocolade, chips of snoep? Dit probeert je lichaam je te vertellen.

Waar je trek in hebt Waar je lichaam om vraagt Wat je kunt eten om de trek weg te nemen
Chocolade Magnesium Een handje ongezouten noten, zaden, peulvruchten, dadels of fruit.
Zoetigheid Chroom Broccoli, druiven, kaas of kip.
  Koolstof Vers fruit.
  Fosfor Kip, rundvlees, vis, een gekookt eitje, een bakje kwark,
een handje ongebrande noten, peulvruchten of granen.
  Zwavel Een handje gedroogde cranberry’s, mierikswortel,
(bloem)kool of broccoli.
Brood, crackers, pasta, rijst Stikstof Eiwitrijke voeding: vlees, vis, noten of bonen.
Vettig of gefrituurd eten Calcium Kaas, yoghurt, peulvruchten, broccoli, groene kool,
boerenkool, groene bladgroenten.
Zout voedsel Chloride Vis, geitenmelk.
Teveel van alles Silicium (cashew)noten, zaden.
  Tryptofaan Kaas, lever, rozijnen, zoete aardappel, spinazie.
  Tyrosine Sinaasappel, groen of rood fruit en groente.