woensdag, 10 augustus 2022

Welke vitaminepillen als je geen groente lust?

Ik heb een zeer slechte gewoonte, ik lust namelijk geen enkele groente. Ik heb van alles geprobeerd, maar het lukt niet. Verder leef ik wel gezond: ik rook niet, sport gewoon, heb geen overgewicht en eet wel regelmatig fruit. Uiteraard kan niets echte groente vervangen, maar ik vraag mij toch af welke vitaminepillen ik het beste kan nemen om zo toch in de buurt te komen. Een kennis gaf als advies om visolie en een multivitamine te nemen. Wat is het beste?
Lennard

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

In groente zitten naast vitamines en mineralen ook andere stoffen. Het heeft dus de voorkeur om wel groente te eten. Probeer te varieren. Maak bijvoorbeeld een soep, of rooster groente in de oven. Er zijn veel mogelijkheden naast gekookte groente.

Als je 1 tot 2 keer in de week vis eet, is het niet nodig om visolie te nemen. Je kunt ter aanvulling kiezen voor een multivitamine. Neem dan wel een normale dosering (100 procent tot 300 procent ADH, staat er dan op het etiket). Zo weet je zeker dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!