5 x de lekkerste recepten met zalm

Gezonde maaltijden met zalm op een rij

Getty Images

Misschien wel de populairste vissoort die er is: zalm. Gezond én je kan er eindeloos mee variëren. Dit zijn onze vijf favoriete recepten met zalm. Welke ga jij het eerste maken?

1. Pittige zalm met spinazie uit de stoomoven

Dit is zo'n lekker recept en kon niet anders dan op plek 1 staan. De marinade maakt de zalm lekker pittig en de gestoomde groenten zorgen voor een topcombinatie. Door de groente te stomen, verdwijnen er geen vitamines en mineralen uit de groenten in het kookvocht. Heb je geen stoomoven of pan? Dan kun je gemarineerde zalm ook in de oven verwarmen en de spinazie wokken.

2. Lasagne met zalm en spinazie

Deze smaakvolle variant van de traditionele lasagne met zalm en spinazie is heerlijk. Maak 'm in het weekend - het kost namelijk best wat tijd - en geniet er daarna lekker van!

3. Courgetti met romige zalm-citroensaus

'Spaghetti' zonder pasta, maar met slierten van courgette. Een eenvoudige manier om pasta te vervangen door groente. Dit recept voor groentespaghetti met romige zalm-citroensaus bijvoorbeeld uit het boek Diabetes type 2? Maak jezelf beter! van Hanno Pijl en Karine Hoenderdos.

4. Vispakketje met groenten uit de oven

Een recept dat gemakkelijk is om te maken, is een zalmpakketje uit de oven, heerlijk met veel groenten, verse kruiden en eventueel wat kruiden­boter of ­knoflooksaus.

5. Zalm uit de oven met broccolipesto

Hmmm, deze ovenschotel is zo lekker. En makkelijk om te maken: je bereid de zalm en groenten samen in een schaal. En nog gezond ook. Het volledige recept kun je hier vinden.

Auteur 
  • Ilona Meernik