donderdag, 28 januari 2021

5x ei recepten zonder ei

Hoort een eitje er wel bij?

Misschien eet je geen eieren uit principe, misschien ben je er allergisch voor, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het ‘gewone eitje’ inmiddels wel eens gezien en geproefd hebt. Wij hebben vijf ei recepten zonder ei voor je op een rij gezet.

1. Omelet
De basis van een omelet is ei. Het is een uitdaging om een variant zonder ei te creëren, maar moeilijk is het niet. Met een papje van kikkererwtenmeel kun je een zeer geschikt beslag maken. Het recept vind je hier.

2. Roerei
Een typisch gerecht uit de Engelse keuken is roerei. Je zou het kunnen zien als een omelet die flink door elkaar gehusseld is, maar dan smeuïger. Hoe je roerei zonder ei maakt, lees je hier.

3. Quiche
Geloof jij het als wij zeggen dat je voor een quiche geen enkel ei nodig hebt? Dit recept bewijst het.

4. Eiersalade
Nog zo’n recept met ei als basis. Zij die het al eens gemaakt hebben, weten dat een zelfgemaakte eiersalade nauwelijks moeite kost. Voor een eiersalade zonder ei is dat net zo. Bekijk hier het recept.

5. Meringue
De luchtige meringue toefjes zoals we die kennen, worden gemaakt van opgeklopt eiwit. Hoe je deze zoete lekkernijen zonder eiwit maakt, kun je lezen in dit recept.