maandag, 8 augustus 2022

Boekrecensie: Groene proteïne

Een boek vol recepten met plantaardige eiwitten

Bij een plantaardig voedingspatroon wordt vaak gedacht dat de eiwitten wegvallen, maar in het nieuwe kookboek Groene proteïne laat Therese Elgquist zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om plantaardig, lekker, voedzaam én proteïnerijk te eten.

Groene eiwitbommen

In het boek vind je niet alleen zestig makkelijke recepten, je kunt er ook lezen over de essentiële voedingsstoffen en hoe je dit kunt toepassen op een plantaardig voedingspatroon. De recepten zijn gebaseerd op twintig verschillende eiwitbronnen, zoals noten, zaden, peulvruchten en granen. Je zult in de recepten soms wel wat ingrediënten tegenkomen die je niet altijd in de supermarkt kunt vinden – denk aan belugalinzen, palmkool en sorghum, maar vaak zijn deze producten wel in de natuurwinkel te koop.

Voorproefje recepten

Om een beetje een idee te krijgen van de recepten die je in het kookboek kunt vinden, hebben wij alvast drie recepten gedeeld. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat ze erg lekker zijn

Deze winactie is helaas afgelopen. Je kunt niet meer deelnemen. Houd onze website of social media in de gaten voor meer leuke winacties!