Dit kun je allemaal maken met bananen

Van bananenijs tot bananenpannenkoekjes

Getty Images

Je kunt natuurlijk gewoon een banaan zo uit het handje eten, maar met banaan kun je veel meer. Zo kun je er bananenijs van maken of bananenbrood. Of ga je toch liever voor de bananen op een stokje?

1. Zelf bananenijs maken

Heerlijk als toetje, maar bananenijs kan ook prima tussendoor op een zomerse dag. Dit kun je met ingevroren bananen heel goed zelf maken.

2. Chocolate banana bread

Er zijn ontelbaar veel recepten voor bananenbrood te vinden. Dit recept komt uit 'On the go' van Rens Kroes. Volgens Rens het ultieme choco banana-recept! Niet alleen lekker als snack, maar nog beter als ontbijt.

3. Suikervrij bananenbrood

Maak je liever een bananenbrood zonder cacao, dan is dit suikervrije bananenbrood een goed alternatief.

4. Bananen op een stokje

Leuk als traktatie zijn deze 'bananenlolly's' uit het receptenboek 'Super healthy snacks' van Jenna Zoe. Je prikt een halve banaan aan een stokje en doopt deze in chocolade. Wil je nog wat extra's? Dan kun je hem daarna nog versieren met bijvoorbeeld nootjes of gedroogde kokosschilfers. Wil je deze gaan maken als traktatie? Let er dan wel op dat veel kinderen niet houden van kokos en vergeet ook eventuele allergieën niet.

5. Banaan-ananasshake

In een shake gemaakt van vers fruit zitten meer vitamines, mineralen en vezels dan kant-en-klaar shakes. Maar toch nog altijd minder dan in een hele banaan of ananas. Dat komt doordat de structuur kapot gaat in de blender. Daardoor blijft er van de voedingswaarde minder over. Af en toe een shake kan natuurlijk best, zoals bijvoorbeeld deze banaan-ananasshake.

6. Bananenpannenkoekjes

Tot slot, een recept voor bananenpannenkoekjes. Een recept dat zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. Lekker, gezond en slank!

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum