Boekrecensie: De kunst van het ademen

De basis van mindful leven

Getty Images

Je ademt 22.000 keer per dag. Maar hoeveel keer ben je je echt bewust? Danny Penman schreef er een prachtig boekje over: de kunst van het ademen. Een boek over mindfulness, een beknopte handleiding voor het vinden van rust in een chaotische wereld.

De kunst van het ademen bestaat eruit dat je op een speciale manier aandacht geeft aan je ademhaling. Het vormt het hart van mindfulness en is zo oud als meditatie zelf. Het is niet moeilijk. In een paar minuten kun je de basis leren. Maar het beheersen van de kunst van het ademen neemt wat meer tijd in beslag.

Sommige mensen gebruiken de kunst van het ademen ter verlichting van chronische pijn, of om angst, stress of depressie te verminderen. Anderen beweren dat het leidt tot spirituele bevrijding. Maar Danny Penman vindt zichzelf zo spiritueel als een baksteen. Hij schreef een nuchter boekje over mindfulness en meditatie.

Wil jij kans maken op dit mooi geïllustreerde boek? Doe dan mee aan onderstaande prijsvraag en maak kans op één van de vijf boekjes die we weg mogen geven.

Danny Penman is meditatietrainer en prijswinnend schrijver en journalist. Hij is mede-auteur, met Mark Williams, van de internationale bestseller Mindfulness (in Nederland meer dan 10.000 exemplaren verkocht). De kunst van het ademen is uitgegeven door uitgeverij Nieuwezijds en is voor €12,50 verkrijgbaar bij onder andere bol.com.

Auteur 
  • Ilona Meernik