Pitaya-rozen moon milk

Getty Images

Gedroogde rozenblaadjes worden vaak romantisch over een bed uitgestrooid, maar ze kunnen diezelfde elegante romantische touch aan je moon milk geven.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 500 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 eetlepel rauwe cacaoboter
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel roze pitayapoeder (online verkrijgbaar)
  • Gedroogde rozenblaadjes (eetbaar), ter versiering

Bereiding

  1. Verwarm de melk al roerende in een pan, meng de ingrediënten erdoor, haal van het vuur en schuim op.
  2. Schenk in een beker en versier het eventueel.

Tip

Je kunt allerlei eetbare bloemblaadjes gebruiken in dit heerlijke moon milkrecept. Rozenblaadjes zijn wel het populairste, natuurlijk. Gedroogde rozenblaadjes kunnen stress en hoofdpijn verminderen en bevatten antioxidanten, wat het een perfect drankje maakt om aan het eind van een lange dag te drinken.

De pitaya, ook wel drakenfruit genoemd, wordt echt als superfood beschouwd. De vrucht ziet er heel bijzonder uit, met de leerachtige roze schil en het vruchtvlees met spikkeltjes. Pitaya zit vol antioxidanten, die helpen je cholesterol te verlagen, een ontstekingsremmende werking hebben en die de groei van bloedvaten stimuleren.

Roze pitayapoeder met gedroogde rozenblaadjes is een perfecte combinatie, een match made in dromenland!

Dit recept is afkomstig uit het boek Moon Milk van Gina Fontana, dat bestaat uit vijftig plantaardige drankjes voor het slapengaan.

Auteur