zondag, 14 augustus 2022

Net getest: Difrax BtoB kolf

Kolven: een fluitje van een cent?

Als je borstvoeding geeft, komt er ook een moment dat het handig of nodig kan zijn om te kolven. Veel vrouwen vinden kolven echter geen pretje. Vaak ook omdat het gebruik van kolfapparaten tegenvalt. Difrax heeft daarom het Breast to Baby (BtoB) kolfapparaat ontwikkeld. Volgens de makers is de BtoB in alle opzichten gebruiksvriendelijk waardoor vrouwen langer borstvoeding kunnen geven. Leontien Twijnstra, moeder van Tijn van vijf maanden, testte de kolf een aantal maanden voor ons uit.

Volgens de gebruiksaanwijzing van de BtoB kolf is het allemaal heel eenvoudig. Tijdens het gebruik zou je zelfs beide handen vrij kunnen hebben en naast het kolven andere dingen kunnen blijven doen. 

Leontien's ervaring:
Ik ben zeer tevreden over de BtoB! Ik vind hem echt uitstekend werken. Ondanks dat hij het niet haalt bij een echte baby (maar welke kolf doet dat wel?), kun je binnen redelijke tijd en vrij comfortabel een borst 'leeg' kolven. Na een paar keer oefenen lukte het mij om zonder handen te kolven door de kolf vast te klemmen tussen mijn bh. Zo heb ik kunnen kolven in bed terwijl ik televisie keek. Maar ook heb ik het zelfs draadloos in het vliegtuig en met een sjaal over mijn schouder op het terras kunnen doen. De kolf is handzaam genoeg om mee te nemen en bijvoorbeeld tussen je benen te plaatsen. Wanneer je hem draadloos gebruikt, slurpt hij echter wel batterijen. Een nadeel is dat daardoor de zuigkracht snel vermindert.

Belangrijk is wel dat je de kolf zorgvuldig in elkaar zet na bijvoorbeeld het reinigen. Zo kan het zijn dat als er een rubber een beetje scheef zit, dit direct effect heeft op de werking. Een enkele keer duurde het daarom langer om de borst leeg te krijgen, zonder dat me meteen duidelijk werd hoe dit kwam. Op sommige dagen duurde het ook langer voordat mijn toeschietreflex op gang kwam.

De kolf is aardig gemakkelijk te reinigen. En er zitten gelukkig genoeg reserve-onderdelen bij. Heel fijn wanneer je op het moment suprême erachter komt dat je iets verloren bent... pfff!

Informatie
Meer informatie over de Difrax Breast to Baby (BtoB) kolf kun je vinden op: www.difrax.nl.

Trefwoorden: