Uitgelichte artikelenAbonneer op Gezondheidsnet
Wat kun je beter niet én wat juist wel eten als je last hebt van opvliegers?
Plots slaat de hitte toe, je begint te zweten, je hartslag versnelt en je voelt paniek opkomen. Opvliegers zijn een veelvoorkomende klacht tijdens de overgang en kunnen behoorlijk ontregelend zijn. Maar wist je dat je eetpatroon hier invloed op kan hebben? Sommige voedingsmiddelen kunnen opvliegers aanwakkeren, terwijl andere deze overgangsklachten kunnen verzachten.
Obstipatie tijdens je vakantie, wat kan je eraan doen?
Als we op vakantie zijn heb ik altijd zo’n moeite om normaal naar de wc te kunnen. Soms loop ik dagen met een opgeblazen buik. Wat kan ik daaraan doen? Voedingsdeskundige Pascalle Stiijger van het Voedingscentrum geeft tips.
Ultrabewerkte voeding: hoe weet je welk voedsel je het beste kunt mijden?
Steeds luider klinkt het advies om ultrabewerkte voedingsmiddelen te mijden. Ze verhogen het risico op ziektes en je wordt er te zwaar van. Hoe weet je welke flessen saus, pakjes & zakjes je beter niet in je karretje kunt gooien?
Het gordelroosvaccin: welke bijwerkingen kun je verwachten?
Gordelroos is een huidziekte, waarbij je last kunt krijgen van klachten als jeuk, pijn, lichte koorts, vlekken en blaasjes op de huid. Je kunt je al laten vaccineren tegen gordelroos, en onlangs is bekendgemaakt dat er een vaccinatieprogramma tegen gordelroos voor ouderen gaat komen. Welke bijwerkingen van dit vaccin kun je verwachten?
Koffietrend proffee: wat is het en is het goed voor je?
Proffee is een samenvoeging van de woorden proteïne en coffee, en dat is ook precies wat het is: koffie met eiwit. Dit populaire drankje is geliefd bij mensen die hun eiwitinname willen verhogen én behoefte hebben aan een energieboost en extra focus. Klinkt veelbelovend, maar is proffee echt wel zo’n goed idee?
Waarom krachttraining zo belangrijk is
Een van de geheimen van lang en fit gezond blijven is krachttraining. Laat je vooral niet afschrikken door leeftijd of (angst voor) blessures. “Want écht, je bent nooit te oud”, stelt universitair hoofddocent en bewegingswetenschapper Lex Verdijk.