Brandende pijn voeten na hardlopen

Getty Images

Na een uur hardlopen heb ik enorm brandende pijn onder mijn voorvoeten. Ik heb daar ook veel eeltvorming. Wat kan ik doen om pijnvrij te kunnen lopen?

Anoniem

 
Eeltvorming op de voet is altijd een gevolg van overdruk en/of wrijving. Eeltvorming is namelijk een reactie van de huid op een overmatige druk en wrijving. Waarschijnlijk komt er, door de manier dat je staat en loopt, teveel druk op de voorvoeten.
 
Dit branderige gevoel dat je krijgt bij hardlopen kan dezelfde oorzaak hebben. Bij hardlopen zijn immers de impactkrachten veel groter op de voeten en kunnen klachten van overdruk en wrijving zich uiten als pijnklachten, een branderig gevoel en/of tintelingen.
 
Het lijkt mij dus dat er gekeken moet worden naar een optimalere drukverdeling onder de voeten. Dit kan zijn dat er extra ondersteuning gezocht moet worden met podotherapeutische zolen of dat er gekeken moet worden naar andere loopschoenen.
 
Het lijkt me in dit geval een goed idee om een keer een afspraak te maken bij een podotherapeut bij u in de buurt voor een grondige analyse van de manier waarop je staat en loopt om te kijken of er daar ergens verbetering valt te behalen.