Bestaat er een alternatief voor mijn bloeddrukverlager?

Apotheker Sonja Keizers geeft antwoord

Sonja Keizers
Hadewych Veys

Apotheker Sonja Keizers geeft antwoord op vragen over medicijnen. Deze keer: bestaat er een alternatief voor mijn bloeddrukverlager?

Vorig najaar ben ik geholpen aan een hartinfarct. Tegen een hoge bloeddruk krijg ik sindsdien amlodipine, maar ik heb veel last van bijwerkingen. Is er een natuurlijk product dat ik als alternatief kan gebruiken?

Antwoord:

Na een hartinfarct krijg je een hele trits medicijnen, die vooral bedoeld zijn om te voorkomen dat het hart opnieuw in de problemen komt. Onderdeel van de behandeling is de bloeddruk laag houden. Hoge bloeddruk is een extra belasting voor het hart. Met welk medicijn de bloeddruk omlaag gebracht wordt, is minder belangrijk. Meestal wordt gekozen voor een middel dat het beste bij u past. U moet de medicijnen langdurig gebruiken. Daarom loont het de moeite verder te zoeken als u last krijgt van bijwerkingen. Er zijn genoeg andere medicijnen om op over te schakelen. Voedingssupplementen zijn geen geschikt alternatief omdat ze minder goed werken. Gezond leven werkt wel altijd mee.

Stuur ook uw medicijnvraag in. Dat kan hier.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine