maandag, 23 september 2019

Chocoladekoekjes met macademianoten

In plaats van chocolade, kun je natuurlijk ook cacaonibs gebruiken.
Bereidingsduur:
25-30 minuten
Ingrediënten:
  • 250 gram boter, zacht
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 260 gram havermoutvlokken
  • 125 gram gehakte macademianoten
  • 175 gram chocolade, in stukjes gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Klop in een kom de boter, basterdsuiker en suiker tot een glad, romig geheel.
  3. Klop de eieren er één voor één doorheen.
  4. Voeg het vanille-extract toe, het zelfrijzend bakmeel en het zout en meng dit lichtjes.
  5. Schep de havermoutvlokken, de chocolade en de macademianoten erdoor.
  6. Maak er kleine bolletjes van, die je platdrukt op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten knapperig. 

Extra info

Dit recept is voor circa 35 koekjes.