Gratis receptenboekje: Koken met kip

Getty Images

GezondheidsNet heeft in samenwerking met kiprecepten.nl een receptenboekje samengesteld: Koken met kip. Tien recepten om te variëren met het meest veelzijdige stukje vlees. Download het boekje nu.

Kip wordt vaak omschreven als 'het meest veelzijdige stukje vlees' en die typering klopt, het is namelijk op veel verschillende manieren te bereiden. Regelmatig een stukje kip eten is niet alleen lekker, maar ook gezond. Mits het op de juiste manier wordt bereid. Het magere witte vlees levert belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwit, ijzer, zink en vitamines B. Kippenvlees bevat in vergelijking met andere vleessoorten ook minder ongezond, verzadigd vet. Wel is het verstandig om kippenvlees zonder vel te eten. Hierin zit namelijk het meeste vet en de meeste cholesterol. Dit receptenboekje bevat tien gezonde recepten met kip.

Probeer eens het tropische kiptorentje, of wat dacht je van de Marokkaanse kipworstjes? We wensen je veel plezier met koken en smakelijk eten

Let op: alleen nieuwsbriefabonnees kunnen de gratis receptenboekjes aanvragen. Door je e-mailadres in te vullen, abonneer je je automatisch op onze wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt.

Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

 

Getty Images
Auteur 
  • Redactie