Gratis receptenboekje: Lekker lactosevrij

Getty Images

GezondheidsNet stelt in samenwerking met het Voedingscentrum regelmatig een receptenboekje samen. Dit keer een boekje met lactosevrije recepten.

Heb jij een lactose-intolerantie? Dan krijg je bij het nuttigen van producten die lactose bevatten last van buikpijn, zwelling, winderigheid en soms ook diarree. Lactose-intolerantie is iets anders dan een melkallergie. Bij een melkallergie reageert het immuunsysteem op het melkeiwit, dat is bij een lactose-intolerantie niet het geval. Daar is het de lactose en niet het eiwit dat de klachten veroorzaakt.

Speciaal voor mensen met een lactose-intolerantie hebben we deze maand een receptenboekje met lactosevrije recepten. Wat dacht je van een overheerlijke courgettesoep of zalm met een krokant korstje? Als dessert kun je kiezen uit zelfgemaakte chocoladepudding en zandkoekjes. Dat wordt smullen.

Let op: alleen nieuwsbriefabonnees kunnen de gratis receptenboekjes aanvragen. Door je e-mailadres in te vullen, abonneer je je automatisch op onze wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt.

Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

Getty Images

 

 

Auteur 
  • Ilona Meernik
Bron 
  • Voedingscentrum