Hartige taart

Getty Images

Veel groente op een hartige bodem.

Aantal personen 
6
Bereidingsduur 
35 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 geroosterde en ontvelde oranje paprika’s
  • 4 geroosterde en ontvelde rode paprika’s
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 750 gram tomaten, ontveld, ontpit en grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • zout en peper
  • 2 theelepels fijngesneden tijm
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier
  • 2-3 eetlepels fijngesneden basilicum of bladpeterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Snijd de paprika’s in lange repen van circa 1 centimeter breed.
  • Verhit 2-3 el olie en bak hierin de tomaten 20 minuten, tot het vocht verdampt is.
  • Voeg de knoflook, zout, peper, tijm en chilipeper toe en laat het mengsel nog 10 minuten stoven tot de saus wat dikker is.
  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 45 bij 20 centimeter en 3 milimeter dik.
  • Snijd aan elke kant een reep deeg van 11 centimeter bij 2 centimeter van de deeglap en plak deze repen met wat water op de rand van het deeg vast, zodat er een opstaande rand ontstaat.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik de deegbodem in met een vork.
  • Klop de eidooier los met 1 theelepel water en bestrijk het deeg hiermee.
  • Bak de deegbodem 10 minuten in het midden van de oven op 210 °C. Schakel dan de oven terug naar 190°C.
  • Verdeel het tomaatmengsel over de deegbodem en verdeel hierover de repen paprika.
  • Bestrijk de paprika heel dun met olie en bak de taart nog 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
  • Strooi voor serveren de basilicum erover.
Auteur