dinsdag, 27 oktober 2020

Havermoutbrood met banaan

Voeg vlak voordat het de oven ingaat de rozijnen en de gehakte walnoten toe.

Ingrediënten

  • 130 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje walnoten (fijngehakt)
  • 1 theelepel vanille (poeder of aroma)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet alvast een bakblik in.
  2. Doe de bananen samen met de eieren en de havermout in een keukenmachine en voeg daar het kaneel, de vanille en het bakpoeder bij. Meng dit tot een glad beslag.
  3. Giet het mengsel in het bakblik.
  4. Voeg vlak voordat het de oven ingaat de rozijnen en de gehakte walnoten toe (anders zakken ze naar de bodem) en bak het brood in ongeveer 40-45 minuten goudbruin.

Tip

Wil je het brood iets smeuïger maken? Voeg dan 2 eetlepels melk toe.

Bereidingsduur

50-55 minuten