Schoon haar zonder wassen?

Terug van weggeweest: droogshampoo

Getty Images

Er komen steeds meer droogshampoos (dry shampoo) op de markt. Wat is het voor product? En wat voor toepassingen heeft het?

Droogshampoo wordt ook wel 'douche-in-een-fles' genoemd. Als je je haar te vaak wast, droogt het uit. En heb je je haar geverfd, dan vervaagt de kleur door al dat wassen. Droogshampoo biedt de oplossing.

Vetabsorberend

Een poeder, gemaakt van een product met vetabsorberende eigenschappen zoals talk, klei, rijst of granen, breng je aan op zojuist geborsteld haar. Dit laatste is belangrijk, omdat het poeder anders in de klitten blijft hangen.

Het product moet aangebracht worden op de hoofdhuid en daarna uitgeborsteld worden tot in de lengtes van het haar. Een haardroger kan helpen om het poeder goed uit het haar te krijgen.

Volume en textuur

Droogshampoo werd eerst vooral gebruikt door haarstylisten, die het op de set bij fotoshoots en catwalkshows gebruikten om vet en slap modellenhaar nieuw leven in te blazen.

Maar inmiddels zijn er diverse merken die de droogshampoo verkopen (bijvoorbeeld Bumble & Bumble en Alterna). De meeste droogshampoos worden aangeboden als een spray, omdat dat makkelijk in gebruik is.

Het geeft het haar een 'energy boost' na een lange werkdag, bijvoorbeeld als je daarna nog uit eten wilt. De droogshampoo geeft dan volume en textuur, waardoor je je haar makkelijker opnieuw kunt stylen of bijvoorbeeld opsteken.

Auteur 
Bron 
  • Coiffure