zaterdag, 23 januari 2021

Scheermes populairste manier van ontharen

AMSTERDAM - Ontharen gaat volgens de Nederlandse vrouw nog niet helemaal naar wens. Maar liefst 96 procent vindt dat het beter kan en noemt ongelukjes, een geïrriteerde huid en moeilijk bereikbare plekken als boosdoeners.

Ook blijken de Nederlandse vrouwen echte onthaarders te zijn: 99,8 procent onthaart. Dit zijn uitkomsten van de ontharingsenquête, uitgevoerd door Vrouwonline.nl in samenwerking met een fabrikant van scheerapparaten.

Wekelijks of dagelijks
Ruim 80 procent van de 1600 ondervraagde vrouwen onthaart zich wekelijks of vaker en 10 procent scheert zich zelfs iedere dag.

60 procent heeft wel eens een scheerongelukje, zoals een snijwondje. Meer dan de helft heeft ooit te maken gehad met een gênante situatie door stoppels of ongewenste haren.

Het scheermes blijkt de populairste manier van ontharen. Zo kiest 50 procent voor het scheermes en gebruikt 20 procent een epileerapparaat.

Permanent ontharen
Vrouwen willen het liefst permanent van hun haargroei op 'ongewenste' plekken af, maar weten vaak niet op welke manier dat kan. Zo geeft 72 procent aan niet bekend te zijn met permanente ontharingsmethoden, zoals IPL. Maar 100 vrouwen geven aan hier wel gebruik van te maken.

Meer dan de helft van de geënquêteerden heeft wel eens een rokje niet aangetrokken, omdat ze vergeten was haar benen te ontharen. 54 procent van de vrouwen hield haar bovenkleding aan, omdat ze haar oksels niet had onthaard, terwijl ze het te warm had, en 40 procent heeft ervaring in het verhullen van haar bikinilijn, omdat er haren zichtbaar waren.

Intimiteit
Ongewenst haar en intimiteit gaan nog lang niet samen, zo komt uit het onderzoek naar voren. Een kwart van de vrouwen ging ooit niet verder dan een zoen om een 'stoppelige' vrijpartij te voorkomen.

Een kleine 10 procent heeft zich wel eens expres niet onthaard om er zeker van te zijn niet met haar date in bed te belanden.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • Nu.nl