zaterdag, 23 januari 2021

Vrouw voelt zich aantrekkelijker na ontharen

BAARN - Voor bijna de helft van de Nederlandse vrouwen is het een no go om bij een date de deur uit te gaan zonder te ontharen. Zeven op de tien vrouwen voelt zich daarna aantrekkelijker en zelfverzekerder.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 500 vrouwen uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2 in opdracht van Braun. Bijna driekwart van de vrouwen vindt een onthaarde huid hygiënischer en onthaart dan ook minimaal een keer per week. De meeste vrouwen ontharen omdat ze dat zelf willen, niet omdat de partner dat wenst. Daarnaast onthaart bijna 70 procent vaker in de zomer dan in de winter.

MethodenOksels, benen en bikinilijn zijn de gebieden die het meeste aandacht krijgen. De oksels worden daarbij het vaakst onthaard. Scheren is met 90 procent nog steeds de meest gebruikte ontharingsmethoden. Epileren is met 30 procent een goede tweede. De armen worden zelfs vaker geëpileerd dan geschoren. Bij de benen epileert 43 procent van de vrouwen en scheert 47 procent.

Acht op de tien vrouwen onthaart haar bikinilijn. Daarbij gaat 43 procent voor kaal en 14 procent voor een streepje. Tot slot onthaart 46 procent alleen de zijkanten van de schaamstreek.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • Braun