Is alcoholvrij bier een dikmaker?

Getty Images

Hoe zit het met alcoholvrij bier? Is dat ook een dikmaker wegens de suikers of is dat een goed alternatief voor bier?

Freek

Patricia Schutte, voedingsdeskundige

Bier is een typische dikmaker, maar alcoholvrij bier kan dat ook zijn. Het is immers een extraatje.

Let op: verschillende merken bevatten verschillende hoeveelheden calorieën. Sommige soorten alcoholvrij bier leveren de helft van het aantal calorieën in bier. In vergelijking scheelt dat flink. Er zijn soorten alcoholvrij bier die ook minder calorieën leveren dan cola. Andere merken bevatten meer suikers en zijn juist even calorierijk als suikerhoudende frisdranken. Check het etiket om het aantal calorieën per glas te berekenen. Een gewoon bierglas bevat al gauw 250 centiliter.

Flink besparen

Vergeleken met gewoon bier kun je met het juiste alcoholvrije bier wel flink besparen op je calorie-inname. Een glas bier van 250 centiliter bevat zo’n 115 kilocalorieën. Een glas alcoholvrij bier bevat 65 kilocalorieën. Drink je alleen kraanwater, dan krijg je helemaal geen calorieën binnen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Patricia Schutte werkt al meer dan 25 jaar als voorlichter bij het Voedingscentrum in Den Haag. Ze geeft antwoord op vragen over gezond, duurzaam en veilig eten.