Podcast Gezond Gesprek: alles over de prostaat

Een gezond gesprek met uroloog Paul Verhagen

Paul Verhagen
Erasmus MC

De prostaat is een klier rondom de plasbuis bij mannen. Zeker bij het ouder worden kan de prostaat voor last zorgen, bijvoorbeeld voor problemen bij het plassen. Bovendien is prostaatkanker een veel voorkomende ziekte bij mannen. We spraken erover met uroloog Paul Verhagen.

In deze podcast legt uroloog Paul Verhagen op een rustige, weloverwogen manier uit wat de prostaat is, hoe het komt dat die vaak klachten geeft op latere leeftijd, wat PSA is, wat de behandelingen zijn bij prostaatkanker en waarom een standaardscreening op prostaatkanker nog niet wordt gedaan. Een heldere aflevering voor iedereen bij wie de prostaat opspeelt en denkt: moet ik hiermee naar de dokter? En een duidelijke aflevering over de behandeling van prostaatkanker.

Dr. Paul Verhagen is uroloog in het Erasmus MC in Rotterdam. Meer informatie over prostaatkanker vind je hier en in onze special.

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.