Podcast Gezond Gesprek: Alles over seksuele gezondheid

Gezond Gesprek met met seksuoloog Marjo Ramakers

Getty Images

Een fijn seksleven is een belangrijk onderdeel van de gezondheid. Maar wat als het allemaal niet zo soepel gaat tussen de lakens? Seksuoloog Marjo Ramakers vertelt in heldere taal over de meest voorkomende problemen rondom seks. Van pijn bij het vrijen, erectiestoornissen tot 'geen zin'. Luisteren, óók als je seksuele problemen in de toekomst wilt voorkomen!

Marjo Ramakers is arts en seksuoloog. Ze werkt bij Censere, het Centrum voor Psychische, Relationele en Seksuele Gezondheid in Voorschoten. Ze schreef samen met Peter Leusink het Handboek voor seksuele gezondheid. In 2021 werd ze erelid van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Ramakers is expert op het gebied van pijn bij het vrijen.

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.