Podcast Gezond Gesprek: herstel na corona

Een Gezond Gesprek met fysiotherapeut Benjamin Bos en diëtist Roos Bootsman

Benjamin Bos en Roos Bootsman
Karine Hoenderdos

Deze podcast gaat over het coronavirus, en dan met name over het herstel en revalidatie na besmetting met het virus. Herstel na corona kost tijd. Of je nu op de intensive care bent behandeld, in het ziekenhuis of 'gewoon' thuis.

Patiënten die het coronavirus hebben gehad, zijn vaak erg moe en verzwakt, hebben weinig eetlust, zijn flink afgevallen en de conditie en spierkracht zijn behoorlijk achteruit gegaan. Wat kun je dan zelf doen om te herstellen? Diëtist Roos Bootsman (van Diëtistenpraktijk Voeding Plus Advies in Amsterdam) en fysiotherapeut Benjamin Bos (van Fysiotherapie & Training Amsterdam) werken samen in de revalidatie van mensen na corona.

In deze aflevering van Gezond Gesprek geven ze veel praktische tips en adviezen om weer op de been te komen. Deze podcast is geschikt voor iedereen die ziek is geworden door corona, of die iemand in zijn omgeving heeft die de ziekte heeft doorgemaakt. Overigens: veel van de tips en adviezen zijn ook bruikbaar voor wie moet herstellen van een andere ziekte of een operatie.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.

Auteur