Podcast Gezond Gesprek: onderzoek de oorzaak van je overgewicht

Een Gezond Gesprek met hoogleraar Liesbeth van Rossum

liesbeth van rossum
Ruud Pos via Ambo Anthos

Heb je last van overgewicht, of obesitas en wil je daar iets aan doen? Hoogleraar Liesbeth van Rossum legt in deze podcast uit waarom het zo belangrijk is om te onderzoeken waardoor je overgewicht is ontstaan. Er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen! Van Rossum bespreekt ze allemaal in deze podcast, en legt ook uit hoe je vervolgens een behandeling op maat kunt maken.

Prof. dr. Liesbeth van Rossum is internist en endocrinoloog (hormoondeskundige). Ze is hoogleraar op het gebied van obesitas en biologisch stressonderzoek en ze werkt in het Erasmus MC in Rotterdam. Samen met internist Mariette Boon schreef ze de internationale bestseller 'Vet Belangrijk'.

Deze aflevering van gezond Gesprek behoort tot een drieluik over overgewicht. De andere gasten zijn hoogleraar Hanno Pijl en internist Mariëtte Boon.

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.

 

Auteur