vrijdag, 23 april 2021

Podcast zoeken, downloaden en abonneren

Steeds meer mensen ontdekken de podcast: een soort radio-uitzending waarbij je zelf bepaalt wanneer en waar je die beluistert. Voor het luisteren naar podcasts heb je een podcast-app nodig, bijvoorbeeld Spotify. Soms is het ook handig om de podcast te downloaden, zodat je het daarna ook kunt beluisteren als je geen internet heeft. En onze podcast Gezond Gesprek kun je ook gewoon via Gezondheidsnet beluisteren. Zo werkt het.

De term podcast is een samentrekking van de woorden broadcast en iPod. Een podcast is simpel gezegd een radio-uitzending in de vorm van een audiobestand. Vaak gaat zo'n podcast dieper in op één bepaal onderwerp. Lichaamsvet bijvoorbeeld. Of leefstijl bij diabetes type 2. Het grote voordeel is dat je de podcast, net als een muziekbestand, apart kunt afspelen op de plek en de tijd die jij kiest. Tijdens het wandelen bijvoorbeeld, of tijdens de schoonmaak. Je bent dus niet meer afhankelijk van uitzendtijden. Ook handig aan podcasts is dat je je op een podcastkanaal kunt abonneren: bijvoorbeeld een serie over een bepaald dieet of - nog beter - onze eigen serie Gezond Gesprek. Iedere keer als er een nieuwe podcast in de serie verschijnt, ontvang je hiervan dan een bericht.

Hoe je een podcast het makkelijkst zoekt, downloadt en je erop abonneert? Daar maakte ons 'zusje' PlusOnline twee handige video's over.

 

Voor Android

 

Voor iPhone

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via onderstaande links. En natuurlijk kun je daar ook een recensie achterlaten (en dat vinden we fijn!).

iTunes
Spotify
Stitcher
Acast
RSS