vrijdag, 24 september 2021

Een erectie zonder zaadlozing bij het masturberen. Hoe komt dat?

Ik ben 81 jaar en plotseling blijkt bij masturberen dat ik een erectie heb, maar geen zaadlozing. Hoe komt dat?
Naam bekend op de redactie

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

De zaadlozing kan door verschillende oorzaken uitblijven. Het kan een gevolg zijn van een zenuwaandoening van de blaas, waardoor deze zich niet kan afsluiten bij een zaadlozing. Uw leeftijd kan hierin ook een rol spelen.

Het kan ook mogelijk zijn dat u wel een orgasme voelt zonder dat u een zaadlozing heeft. Dat heet droog klaarkomen. De oorzaak van droog klaarkomen is vaak medisch van aard. Bijvoorbeeld na een prostaatoperatie, kanker, suikerziekte, of het gebruik van bepaalde medicijnen bij hartziekten of hoge bloeddruk. De klachten kunnen ook van tijdelijke aard zijn als er sprake is van veel stress en angst.

Ik adviseer u naar uw huisarts te gaan om te onderzoeken wat bij u de oorzaak van dit probleem is.

Henriëtte Schoones
Seksuoloog NVVS/Relatietherapeut

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.