Hoe kom ik langzamer klaar?

Getty Images

Ik heb al 2,5 jaar een relatie met mijn vriendin. We hebben een relatie op afstand, maar vaak blijf ik ook langer bij haar slapen. Het probleem is dat ik veel te snel klaarkom. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan en kreeg antidepressiva, maar zelfs dat helpt niet. Nu baalt mijn vriendin ervan en zegt vaak dat ze onze relatie wil beëindigen als mijn seksprestatie niet verbeterd. Ik wil dat zij geniet van de seks met mij en dat ze ook klaarkomt. Ik heb liever niet dat mijn relatie om deze reden stuk gaat. Kunt u mij hiermee helpen?

Satish

Henriette Schoones, Seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Volgens mij ligt er nogal wat druk op jullie seksuele relatie. Je moet namelijk je seksuele prestaties verbeteren en als dat niet lukt, wil je vriendin de relatie beëindigen. Dat versterkt het probleem waar je al mee worstelt.

Op een ontspannen manier lichamelijk bij elkaar zijn, zou al een goed begin zijn, zonder prestatiedruk. Je zou de Stop/Start-methode kunnen proberen. Hierbij leer je stapje voor stapje het 'point of no return' herkennen en de zaadlozing uit te stellen. Op www.seksuologie.nl onder het kopje 'Adviezen voor de man' staan deze stappen beschreven.

Andere oplossingen

Verder zou je Emla crème in combinatie met een Performa condoom (Durex) kunnen proberen. Tegenwoordig bestaat er ook een pil tegen een voortijdige zaadlozing: Dapoxetine (Priligy). Je zou eerst een dosis van 30 mg kunnen proberen, werkt dat onvoldoende probeer dan een dosis van 60 mg.

Succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.