Ik ben 29 jaar en heb erectieproblemen. Wat nu?

stel-ruzie
Getty Images

Ik heb de laatste twee weken erectieproblemen, zelfs als ik erectiepillen gebruik, gaat hij onmiddellijk weer slap worden. Ik ben sinds zes maanden getrouwd; we hebben bijna altijd wel seks gehad, zonder problemen.

Laatste tijd heb ik alleen veel stress gehad door financiële problemen. Hierdoor heb ik vaak ruzie met mijn vrouw, maar toch had ik geen problemen met het krijgen van een erectie. Ik nam een pil en klaar was het, maar de laatste week krijg ik 'm niet meer omhoog, ook niet met een pil. Ik ben nog maar 29 jaar en ik schrik hier een beetje van. Ik wil er nog niet mee naar mijn huisarts.

Ik zou graag willen weten of hier andere middelen voor zijn.

Naam bekend op de redactie

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Dit probleem is meestal van tijdelijke aard. Volgens mij komt dit probleem door de zorgen die u nu ervaart. Deze zorgen brengen spanningen met zich mee, waardoor het erectieprobleem is ontstaan. Wanneer je een volgende keer seks gaat hebben met je partner, kan je onzeker worden en faalangstige gedachten hebben, zoals 'als ie maar niet slap wordt' of 'als het nu maar lukt' etc. Ik verwacht als de zorgen verminderen en je ook bij soloseks goede erecties kunt krijgen, je geen last meer hebt van het probleem. Je hebt dan ook helemaal geen pillen nodig. Wel heb je een begripvolle partner nodig.

Je kunt oefenen met je penis stijf te laten worden en vervolgens weer slap te laten worden en dit afwisselen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen dat er lichamelijk niks aan de hand is. Mocht dit allemaal toch niet lukken, blijf er dan niet te lang mee rondlopen en neem gerust contact op met een seksuoloog.

Henriette Schoones
Seksuoloog NVVS/Relatietherapeut

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.