maandag, 4 juli 2022

Is het normaal dat mannen bij de eerste date meteen seks willen?

Ik ben een vrouw van 62 jaar. Sinds vorige week heb ik via een website contact met een man. Al mijn ontmoetingen via "internetdaten" vonden steeds gewoon bij mij thuis plaats, dat heb ik altijd zo gedaan. Maar ik heb elke keer de ervaring dat mannen meteen seks willen. Roep ik dat op door mijn gedrag? Door ze thuis uit te nodigen? Ook deze man is - ook per app - weer alleen met seks bezig. Vooral oudere mannen hebben er een handje van, ze hebben geen enkele gêne.

Kortom, mijn algemene vraag is: Is het de gewoonste zaak dat iemand de eerste afspraak direct met je wil vrijen?
Martine

Henriette Schoones, seksuoloog/relatietherapeut

Vanuit de praktijk weet ik dat je bij mannen verwachtingen schept door ze bij de eerste ontmoeting thuis uit te nodigen. Op deze wijze kunt u ook de verkeerde mannen aantrekken.

Op datingsites wordt niet voor niets geadviseerd de eerste ontmoetingen op neutraal terrein te laten plaatsvinden. Als u bij de eerste ontmoeting geen seks wil is dat mijn advies, ook voor uw eigen veiligheid. Dan is de kans ook groter dat u de juiste man ontmoet, zonder dat seksueel contact op de voorgrond staat.

Veel succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.