Pijnlijk orgasme na verwijdering baarmoeder. Hoe komt dit?

Getty Images

Beste Henriëtte,

Ik ben 29 jaar en heb 3 kinderen. Ik heb laatst een baarmoeder operatie gedaan. Alleen de baarmoeder is verwijderd, verder niks meer.
De baarmoeder is verwijderd omdat ik last had van onregelmatige menstruatie. De operatie is zelf goed afgelopen en de wond is ook al droog.
Ik heb al eerder 3 keren keizersnede gehad, dus herstellen deze keer was wat langer.
Nu tijdens sex, als ik klaar kom, heb ik vreselijke pijnen in mijn buik. De pijnen zijn niet te verdragen.

Ik wil graag weten wat de oorzaak is.

Shalinie

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Het is niet normaal dat het orgasme gepaard gaat met ernstige pijnklachten. Ik vind dat je echt terug moet naar jouw behandelend gynaecoloog. Als lichamelijke oorzaken van de pijn uitgesloten zijn en je houdt nog pijn, ligt er mogelijk een psychische oorzaak aan ten grondslag. In dat geval zou je een beroep kunnen doen op een (arts) seksuoloog NVVS. Deze specialisten houden spreekuur in een polikliniek seksuologie, meestal in academische ziekenhuizen.

Henriette Schoones
Seksuoloog NVVS/Relatietherapeut

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.