donderdag, 29 oktober 2020

Welke drank tijdens het sporten?

Welk drankje kun je het beste drinken tijdens het sporten in de sportschool? Is water voldoende? Ik vind suikerhoudende drank niet zo gezond en dat lijkt me ook slecht voor je gebit.
Jeanne

Esther van Etten, sportdiëtist

Voor trainingen tot ongeveer een uur is water een prima 'sportdrank'. Voor het aanvullen van electrolyten die je verliest met transpireren, kun je ook kokoswater drinken. Dat is een natuurlijke dorstlesser.

Mocht je langer dan een uur trainen en merken dat je energie tekort komt, dan kun je kiezen voor een sportdrank. Deze bevatten inderdaad veel suikers. Als je zwaar sport dan heeft je lijf suikers nodig om door te kunnen gaan met die intensieve inspanning. Maar let op, kies voor een hypotone of isotone sportdrank (dat staat op het etiket).

Wil je liever een natuurlijke aanvulling van suikers, neem dan een banaan mee en eet die vlak (10 minuutjes) voor de training op. Succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Esther van Etten is sportdiëtist, gespecialiseerd in voeding voor sporters op alle niveaus. Je kunt bij Esther terecht met al je vragen over voeding, voedingssupplementen en sport.