Meditatie challenge dag 2: Even nietsdoen

Getty Images

Wanneer heb jij voor het laatst echt even helemaal niets gedaan? Elk uur en zelfs elke minuut lijkt nuttig besteed te moeten worden. Je creativiteit neemt af, terwijl onrust, angstgevoelens, stress en burn-outs toenemen. Ontdek hoe heerlijk het is om de stilte in jezelf te ervaren met deze korte meditatie.

Die onrust die we vaak ervaren heeft te maken met de vele prikkels die je dag in dag uit krijgt. Je bent bang om iets te missen (fear of missing out) en daarom check je om de zoveel minuten je telefoon, mailbox en social media.

De meeste mensen kunnen maar moeilijk een paar minuten stil zijn en niks doen. Het is zinvol om dat aan te leren. Je hoeft niet altijd te praten of iets te doen. Michael Pilarczyk begeleidt je in deze bijzondere meditatie.

Dit is de tweede meditatie in onze challenge 'In één week rust in je hoofd'. Een overzicht van alle meditaties vind je hier.

Deze meditatie challenge organiseren we in samenwerking met de Meditation Moments App van Michael Pilarczyk. Je kan deze gratis downloaden in de app stores.

Auteur 
  • Franca van Dalen