Gaan er veel vitamines verloren bij opwarmen?

Getty Images

Mijn man kookt vaak 's middags en warmt de maaltijd dan 's avonds op. Volgens mijn zus is dat erg ongezond, omdat er dan veel vitamines verloren gaan. Is dat zo?

Wilke

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Tijdens het opwarmen van eten gaan inderdaad wat vitamines verloren. Vooral de in water oplosbare vitamines B en C zijn gevoelig voor lucht, licht en warmte.

Toch is de hoeveelheid niet extreem en blijven er nog voldoende vitamines over. Het belangrijkste is dat hij een gezonde maaltijd eet en dat kleine beetje vitamineverlies maakt dan niet zo heel erg veel uit.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is voedingsdeskundige en coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Ze heeft ervaring als voedingsvoorlichter en onderzoeker. Je kunt bij Suzan terecht met vragen over vitamines en mineralen.

Inmiddels beantwoordt Suzan geen expertvragen meer voor Gezondheidsnet. Heb je een vraag over voeding? Stuur dan een mail naar voedingsdeskundige Patricia Schutte