Ik heb een doof gevoel in mijn teen na hard stoten. Wat nu?

vrouw-teenklachten
Getty Images

Ik heb een doof gevoel in mijn teen. Dat is begonnen toen ik die teen heel hard had gestoten. Meteen daarna werd die teen blauw en zat er een dikke knobbel bovenop. Hij is niet gebroken of gescheurd, blijkt uit foto's. Is er een zenuw beschadigd in mijn teen? Wat kan ik het beste doen en is er een kans dat dit ooit vanzelf overgaat?

Laura

Anouk Jannes, podotherapeut:

Hallo Laura, 

Als ik de vraag lees dan ben ik wel benieuwd of de knobbel bovenop de teen hard of zacht is? Hard wijst namelijk op bot en zacht of licht indrukbaar op weke delen. Het lijkt erop dat door het trauma de teen van stand is veranderd wat mogelijk van invloed is op de pijnklacht. 

Mocht u nog nooit bij een podotherapeut zijn geweest, dan zou ik u adviseren om ook hen eens te laten meekijken met betrekking tot de klacht. Dit om uit te sluiten of de problemen uit puur de teenstand of mogelijk iets verder vanuit de middenvoet ontstaan. Zij kunnen u mogelijk met schoenadvies, podotherapeutische steunzolen of een orthese/klittenband orthese helpen. Daarnaast zouden ze door echografie kunnen beoordelen wat de knobbel op de teen is en/of er een zenuwprobleem of gescheurde band aanwezig is. 

Een goede kneuzing kost veel tijd om te genezen, maar dit had nu over moeten zijn. Niet iedere podotherapeut past echografie toe, dus mogelijk kunt u hier rekening mee houden of zouden zij u hiervoor kunnen doorsturen naar aanleiding van hun onderzoek.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anouk Jannes is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Zij heeft haar opleiding gevolgd in Eindhoven en werkt sinds 2016 als podotherapeut en MSU echografist.