7 x gezonde, makkelijke voorjaarsgerechten

De lente op je bord

Bulgursalade met kip en abrikozen
PuurGezond

Lente! Het is niet alleen langer licht, maar ook tijd voor lichtere maaltijden. Frisse, gezonde gerechten die heerlijk smaken als het zonnetje je woonkamer in schijnt.

1. Bulgursalade met kip en abrikozen

Om een lekkere bulgursalade op tafel te zetten, hoef je geen chefkok te zijn. Deze variant met kip en abrikozen bijvoorbeeld. Supersimpel en zo klaar: zo maak je dit gerecht! 

2. Couscoussalade met geroosterde paprika, broccoli en feta

Zelf couscoussalade maken is heel simpel. Je kunt makkelijk variëren met de ingrediënten, maar met geroosterde paprika, broccoli en feta zit je sowieso goed.

3. Gevulde omelet met tomaatjes 

Een omelet is snel klaar, lekker en je kunt eindeloos variëren. Zoals deze variant boordevol groente. Lekker als lunch of makkelijke maaltijd.

4. Aspergesoep

Zeg je lente, zeg je aspergetijd! Hoe je het maakt? Het is heel eenvoudig. Het volledige recept vind je hier.

5. Traybake van broccoli en zalm

Wij zijn al jaren fan van traybakes. Weinig gerechten zijn zo makkelijk te maken en toch lekker én gezond. Zoals deze met zalm en broccoli, mmm. Het volledige recept vind je hier.

6. Vegetarische pokébowl

De pokébowl is een blijvertje en wij weten wel waarom: lekker én makkelijk! Zoals deze vega-variant die in 10 minuten op tafel staat. 

7. Verse pastasaus met tomaat en paprika

Deze heerlijke pastasaus met tomaten en puntpaprika's is eenvoudig om te bereiden. Je kunt hem prima al een dag van tevoren maken. Dan hoef je de saus alleen op te warmen op een drukke dag, pasta koken en klaar!

Auteur