Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 24 augustus 2017

70 procent weet onvoldoende over alarmsignalen darmkanker

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen darmkanker, daarmee is het één van de meest voorkomende kankersoorten. De Maag Lever Darm Stichting heeft een groot onderzoek laten verrichten onder de Nederlandse bevolking over hun kennis rond darmkanker. En hieruit blijkt dat Nederland onwetend is. Zo weet 70 procent van Nederland onvoldoende over de alarmsignalen die horen bij darmkanker.

Kennis over de alarmsignalen die kunnen wijzen op darmkanker is van groot belang, omdat darmkanker goed te behandelen is als het in een vroeg stadium wordt opgespoord. Opvallend is dat vrouwen meer kennis hebben over deze alarmsignalen dan mannen. Daarnaast wil 20 procent van de Nederlanders er liever niet over nadenken.

Niet naar de huisarts

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder 1.500 respondenten, blijkt ook dat 35 procent van de Nederlanders niet naar de huisarts gaat met klachten die kunnen wijzen op darmkanker. Juist de stap naar de huisarts is van groot belang in de vroege opsporing van deze ziekte.

Dag tegen darmkanker

De Maag Lever Darm Stichting de Dag roept 20 maart uit tot Dag tegen de darmkanker. Op deze dag, tijdens internationale darmkankermaand, start de stichting een campagne om Nederland te informeren over alles rondom darmkanker en hoe je deze ziekte kunt herkennen.