dinsdag, 27 oktober 2020

Glutenvrije reep met gedroogde abrikozen en gojibessen

Maak je eigen bewuste tussendoortje.

Ingrediënten

  • 260 gram havervlokken
  • 120 gram gemengde noten (ongebrand en ongezout) en zaden
  • 80 gram ontpitte dadels
  • 40 gram gedroogde abrikozen
  • 40 gram gojibessen
  • 70 gram honing
  • 3 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en pureer ze met het water tot een gladde, plakkerige massa.
  3. Voeg de haver, grofgehakte noten, gesneden abrikozen en gojijbessen toe en kneed dit mengsel goed.
  4. Verwarm de honing kort en voeg deze dan samen met de olie en de overgebleven ingrediënten toe aan de pasta.
  5. Meng dit weer goed.
  6. Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en verdeel de havermoutmassa erover. Probeer de dikte op ongeveer 1 centimeter te houden.
  7. Bak dit in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
  8. Laat het iets afkoelen en snijd de koek in repen van ongeveer 2 centimeter.

Bewaren

Buiten de koelkast zijn deze repen zo'n 4 dagen te bewaren.

Extra info

Dit recept is voor circa 12 repen.

Bereidingsduur

40-45 minuten