vrijdag, 23 oktober 2020

Klassieke havermoutkoekjes

Dit recept is voor circa 24 koekjes.

Ingrediënten

  • 225 gram zachte boter
  • 200 gram witte suiker
  • 2 eieren
  • 5 milliliter vanille-extract
  • 220 gram bruine suiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 245 gram havermout

Bereiding

  1. Doe de boter en suiker in een kom en roer dit tot een romige massa.
  2. Klop de eieren er één voor één doorheen en voeg het vanille- extract toe.
  3. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, het zout en kaneel en voeg dit toe aan het botermengsel.
  4. Voeg als laatste de havermout toe en meng dit door de massa.
  5. Dek het deeg af en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 190°C.
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het deeg tot balletjes ter grootte van een walnoot.
  8. Verdeel de balletjes over de bakplaat, waarbij je er voldoende ruimte tussen laat.
  9. Druk de balletjes plat, eventueel met een vork.
  10. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin.

Bereidingsduur

85 minuten