Getty Images
Dit recept is voor circa 24 koekjes.
Bereidingsduur
85 minuten
Ingrediënten
- 225 gram zachte boter
- 200 gram witte suiker
- 2 eieren
- 5 milliliter vanille-extract
- 220 gram bruine suiker
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1,5 theelepel kaneel
- 245 gram havermout
Bereiding
- Doe de boter en suiker in een kom en roer dit tot een romige massa.
- Klop de eieren er één voor één doorheen en voeg het vanille- extract toe.
- Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, het zout en kaneel en voeg dit toe aan het botermengsel.
- Voeg als laatste de havermout toe en meng dit door de massa.
- Dek het deeg af en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het deeg tot balletjes ter grootte van een walnoot.
- Verdeel de balletjes over de bakplaat, waarbij je er voldoende ruimte tussen laat.
- Druk de balletjes plat, eventueel met een vork.
- Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin.