Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
dinsdag, 30 mei 2017

Net getest: Slim Belly

Plaatselijk afslanken op je buik

Een nieuw jaar, een nieuwe buik! Slim Belly belooft je een platte buik in een maand. Redacteur Chantal probeerde het uit.

Plaatselijk afslanken bestaat niet, zeggen deskundigen. Het is in elk geval nooit bewezen. Toch beweert Slim Belly het tegendeel. Met deze opblaasbare band om je buik zou je binnen een maand minimaal 8,8 cm buikomvang verliezen in 4 weken. Zelf heb ik eigenlijk niet zo veel te klagen, ik heb een normaal postuur. De meeste broeken die ik heb zitten prima om mijn benen en billen. Alleen die bovenste knoop, die krijg ik maar moeilijk dicht.

Wat is het níet?

Slim Belly is niet te koop bij een internetwinkel, je kunt het niet thuis gebruiken en je moet er wél wat voor doen! Het is dus geen wonderband die je omdoet en die al het werk voor je doet.

Om te kijken hoe het wel werkt, ging ik hem uitproberen bij Slim Body Centre in Amersfoort. Deze sportschool heeft zich gespecialiseerd in de Slim Belly; er staan alleen apparaten waarop je de Slim Belly kunt gebruiken. Personal coach Fred Vulhop begeleidt me vier weken lang.

Wat moet je doen?

Voor ik ga sporten doet Vulhop een brede kunststof band met luchtkamers strak om mijn buik die aan de achterkant sluit met klittenband. Aan de voorkant zitten ventieltjes, zoiets als ook op je fietsband zit.

Dan kan ik kiezen welke work-out ik ga doen. Ik kan kiezen uit de loopband, crosstrainer of hometrainer. Aan elk van deze apparaten zit een kastje met daaraan twee slangetjes die je aan de ventieltjes op je buik maakt. Terwijl jij sport, blaast de band om je buik zich de hele tijd op en loopt hij weer leeg.

Hoe werkt het?

Doordat de band zich de hele tijd opblaast en slinkt, wordt je buikvet gemasseerd. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en waar doorbloeding is, is vetverbranding. Tenminste, dat is het idee. Mijn buik is inderdaad lekker warm na het sporten, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn bovenbenen waar het vet nog steeds koud aanvoelt. Klinkt op zich logisch, dat van die verbranding.

Om je verbranding optimaal te laten werken moet je op een gemiddeld tempo trainen. Hiervoor moet je een hartsnelheid halen van 180 minus je leeftijd. Voor mij betekent dit een hartslag van 150, wat gelijk staat aan een ferme wandelpas of redelijk hard fietsen. Een gemiddelde training duurt zo'n 40 minuten.

Hoe voelt het?

Het is wel even wennen om cardio-oefeningen te doen terwijl er een band strak om je buik zit. Bij het fietsen prikt hij soms wat in je ribben en van schrik vergeet je af en toe om goed diep te ademen. Gelukkig went het snel.

Te snel misschien, want ik vind het algauw niet meer zo bijzonder. En daarmee zakt mijn motivatie ook wat weg. Liefst wandel en fiets ik buiten, of ik sta in wat verloren halfuurtjes wat pilates te doen in mijn huiskamer. Ik vind het best zwaar om drie keer per week tijd vrij te maken om mezelf naar de sportschool te slepen. Cardiotraining vind ik ook niet echt leuk. Mijn mede-buiktrainers vijzelen de sfeer wel op en je kunt ook televisie kijken op het cardio-apparaat. Maar er zijn momenten waarop blij ben dat ik maar vier weken lang zo intensief hoef te trainen.

En? Is er resultaat?

Ik mag niet klagen. Sowieso heb ik een normaal gezond gewicht, dus veel hoor ik niet af te vallen. Het leek me dus eigenlijk stug dat ik in vier weken centimeters zou verliezen. Maar toch! Ik ben 1,8 kilo afgevallen, boven mijn navel meet ik 4,5 centimeter minder, onder mijn navel 3 centimeter (samen 7,5 centimeter). Heel wat, vond ik. "Ohoo!", zei mijn collega, "Je hebt echt al minder belly!"

Maar Vulhop werd er niet echt blij van. Gemiddeld vallen deelnemers minimaal 2,3 kilo af en verliezen ze gemiddeld minimaal 8,8 centimeter omvang. Daar stak mijn resultaat erg magertjes tegen af. En ik bleek ook echt een uitzondering.

De heren en dames om mij heen verloren kilo's en centimeters ineens. Toegegeven; velen hadden ook wel wat meer te verliezen dan ik, dus in verhouding vond ik dat ik het best goed deed. Én, als je gaat sporten, krijg je ook meer honger! Dus moet je ook op je eetgewoontes blijven letten. Eerlijk gezegd heb ik deze weken wel wat vaker de trommel met zoutjes gezien dan normaal...

Conclusie?

Slim Belly werkt! Maar waarom blijft wat onduidelijk. Sporten helpt je afvallen, dus iedereen die ineens drie keer in de week naar de sportschool gaat zal afvallen. Mijn mede-sporters gingen ook flink lijnen, wat de resultaten natuurlijk nog een boost geeft. En als je afvalt, val je ook af op je buik. Maar goed, of het nu linksom of rechtsom werkt: de sportschool staat vol met mensen die normaal gesproken bewegen niet echt leuk vinden.

Zelf was ik al vrij actief, deze andere activiteiten heb ik ingeruild voor Slim Belly, ik heb meer gesnackt dan normaal en toch resultaat! Ik kan dus niet anders dan positief zijn over de werking van de Slim Belly. Om te voorkomen dat ik weer centimeters erbij krijg, moet ik eigenlijk elke week nog een keertje Slim Belly-en. En daar zit voor mij de crux. Ik maak liever een mooie (sneeuw)wandeling. Ook al sluit mijn broek dan niet zo goed.

Meer informatie

Slim Belly wordt aangeboden in verschillende sportscholen onder andere in Slim Body Centre Amersfoort: www.slimbodycentre.com.

Reactie toevoegen

5 Comments

Door Jan (niet gecontroleerd) op vr, 08/19/2016 - 20:51

Slimbelly, Betterbelly, Slankbelly. Ze werken wel degelijk. Plaatselijk vet verbranden is inderdaad onmogelijk maar je kunt het wel enigszins sturen. De meeste mensen maken een denkfout. JIJ moet de calorieën verbranden, de band doet dat niet voor je. De band is alleen maar een hulpmiddel. Deze zorgt voor een betere doorbloeding van de buikstreek. Door de training verbrand je vetten. Deze haalt je lichaam het makkelijkst en daardoor bij voorkeur uit het best doorbloedde gebied - in dit geval de buik. Je zult denk ik niet meer vetten verbranden maar wel de vetten in je probleemgebied - rond de buik.
De kracht zit hem erin dat je drie keer per week een afspraak maakt om te trainen. Het blijkt dat mensen die afspraak dan ook na komen. Het is dus een stok achter de deur om toch te gaan. Verder ga je NIET op dieet. Je houdt je aan richtlijnen om bepaalde voedingsmiddelen niet te eten. Dat zijn de suikers, de erg vette producten en de producten waar de vezels uitgehaald zijn, zoals witte rijst, wit brood en witte pasta's. In plaats daarvan neem je zilvervliesrijst en volkoren producten. Je noteert in een boekje WAT je eet, niet hoeveel. De instructeur wijst jou op eventueel gemaakte voedingsfouten.
En inderdaad als je geen stok achter de deur nodig bent en je voldoende kennis over voeding hebt, kun je het ook zonder band proberen. Ik werk al sinds 2010 met deze banden. Ik begeleid mensen met en zonder band. Degenen met band, afspraken en voedingscontrole boeken duidelijk betere resultaten.

Door Timo (niet gecontroleerd) op zo, 05/22/2016 - 21:46

Gezondheidsnet de nr 1 in gezondheid en is niet overtuigd dat plaatselijk vetverbranden niet bestaat? Dat komt bij mij al niet geloofwaardig over. Maar goed. Het enige wat de band doet is het lichaam verwarmen. Zou ik in een warm bad gaan liggen dan zou ik dus ook afvallen volgens better belly want het effect is hetzelfde! De gebruikers vallen af door het bewegen en dieeten. Doe je alleen de band om dan val je niet af. Doe je de band om, ga je sporten en eet je daarna 4 pizza's en 3 zakken chips dan val je ook niet af. De band opzich geeft dus geen resultaat. Het enige wat de band aan resultaat behaald is dat mensen het verhaaltje geloven en daardoor getriggerd worden om te gaan bewegen. Dus het geeft mensen net dat extra stukje motivatie om iets te gaan doen. Niet meer en niet minder.

Door Judith (niet gecontroleerd) op do, 01/21/2016 - 23:42

Ik kan iedereen uit de droom helpen. Na vier weken 3x per week sporten, zonder Slim Belley, 5 cm bovenmde navel kwijt en 2 cm. onder de navel. Tevens 2,5 kilo eraf. Dus....... Bespaar de centen van de commerciële Slim Belly. De portemonnaie wordt hiermee oom slank.

Door roos (niet gecontroleerd) op zo, 11/02/2014 - 23:37

Ik ben nu bijna 4 weken bezig en ik vind het resultaat verbluffend. Ik heb al heel mijn leven een dikke maag zelfs dikker dan mijn buik. Als ik ging zitten had Ik altijd die rol vet boven mijn broek zitten.maar nu zie ik voor het eerst in mijn leven dat mijn maag aan het verdwijnen is. Dus ik vind dat het echt helpt. Ik was al 14 kilo afgevallen voordat ik aan de bellyband begon.

Door Marja Gerhardt (niet gecontroleerd) op zo, 06/29/2014 - 14:51

Slim Belly werkt alleen als je er ook een dieet bij volgt!