Dit zijn de populairste Gezond Gesprek-podcasts van 2022

Lekker luisteren waar en wanneer jij maar wilt

Podcast luisteren
Getty Images

Gezond Gesprek is de populaire podcast van Gezondheidsnet. In 2022 sprak presentator Karine Hoenderdos weer verschillende interessante gasten. Welke podcasts het best werden beluisterd? De vijf populairste hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

1. Alles over gezond eten met diëtist Janet Noome

De best beluisterde podcast van Gezond Gesprek in 2022 was die waarin Karine Hoenderdos sprak met Janet Noome. Haar ultieme voedingsadvies is samen te vatten in twee woorden: 'Eet vers'.

2. Alles over seksuele gezondheid met seksuoloog Marjo Ramakers

Een fijn seksleven is een belangrijk onderdeel van de gezondheid. Maar wat als het allemaal niet zo soepel gaat tussen de lakens? Seksuoloog Marjo Ramakers vertelt in heldere taal over de meest voorkomende problemen rondom seks. Van pijn bij het vrijen, erectiestoornissen tot 'geen zin'.

3. Alles over hoge bloeddruk

Je voelt het niet, je ziet het niet, maar het wordt een sluipmoordenaar genoemd: hoge bloeddruk. Maar liefst 4 miljoen Nederlanders hebben een hoge bloeddruk. Cardioloog Tamara Aipassa van het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen legt in een heel helder gesprek uit wat hoge bloeddruk is, waarom het zo gevaarlijk is, hoe je de bloeddruk het beste kunt meten en natuurlijk: wat de beste behandeling is tegen hoge bloeddruk. Duidelijk is dat je leefstijl verbeteren vaak een groter effect heeft dan het slikken van medicijnen.

4. Alles over de Gecombineerde Leefstijl Interventie

Wil jij nou echt serieus werk maken van een gezonde leefstijl? Of zegt je huisarts dat dat een goed idee is voor jou? Misschien is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) een geschikt programma voor jou. In deze podcast hoor je alles over de Gecombineerde Leefstijl Interventie, een programma van 2 jaar lang, waarbij je wordt gecoacht naar een gezonde leefstijl, die echt bij jou past. Gasten zijn Ester Janssen en Nicole Philippens, allebei leefstijlcoach en onderzoeker.

5. Vet belangrijk!

Op de vijfde plek een gouwe ouwe. Al in 2019 werd deze podcast met Liesbeth van Rossum en Mariëtte Boon opgenomen, maar nog altijd wordt hij veel geluisterd. Hun bestseller Vet belangrijk is inmiddels in meerdere talen verschenen. Van Rossum en Boon weten alles over lichaamsvet en hoe je dat kunt beïnvloeden. Ons lichaamsvet is namelijk niet gewoon een hoopje blubber, nee: het is een actief orgaan. Wil je afvallen? Luister dan zeker naar deze podcast voordat je start met een dieet, want dan kun je veelgemaakte fouten voorkomen.

Gezond Gesprek werd gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.

 

Auteur