Podcast Gezond Gesprek: borstkanker - ná de behandeling

Gezond Gesprek met Hanna van der Pol en Anke Koemans

Hanna van der Pol en Anke Koemans
Karine Hoenderdos

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Ook komt deze vorm van kanker soms bij mannen voor. Gelukkig overleven steeds meer mensen deze ziekte, maar wat gebeurt er ná de behandeling? Hoe pak je je leven weer op, hoe ga je om met de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de behandeling en hoe leer je weer je lichaam vertrouwen – en ervan houden?

We praten met twee deskundigen uit het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis: Hanna van der Pol, verpleegkundig specialist en Anke Koemans, ondersteuningsconsulent bij het Centrum voor Kwaliteit van Leven. In dit heldere gesprek komt alles aan bod waar je na de behandeling mee kunt zitten: vermoeidheid, angst, weer wennen aan je lichaam na een borstamputatie, de reacties van het gezin en de omgeving, weer aan het werk gaan en seksualiteit. Een aanrader voor iedereen die borstkanker heeft gehad en natuurlijk ook voor hun partners, familieleden en vrienden.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via onderstaande links. En natuurlijk kun je daar ook een recensie achterlaten (en dat vinden we fijn!). Reageren op deze podcast? Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine. Of mail naar info@gezondheidsnet.nl.

iTunes
Spotify
Stitcher
Pippa
RSS

Auteur 
  • Franca van Dalen