Podcast Gezond Gesprek: overgewicht? Zo geef je je stofwisseling een boost

Een gezond gesprek met wetenschapper Mariëtte Boon

mariette boon
Karine Hoenderdos

Heb je last van overgewicht, of obesitas? Onderzoeker en internist in opleiding Mariëtte Boon legt in deze aflevering uit wat je kunt doen om je stofwisseling op peil te houden, of zelfs op een hoger peil te brengen. Een inspirerend verhaal, waardoor je misschien wel vaker gaat wiebelen op je stoel, of je douche op koud zet!

Dr. Mariëtte Boon is internist in opleiding in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze is gepromoveerd op onderzoek naar het zogenoemde bruin vet. Samen met hoogleraar Liesbeth van Rossum schreef ze de internationale bestseller Vet belangrijk.

Deze aflevering van Gezond Gesprek behoort tot een drieluik over overgewicht. De andere gasten zijn hoogleraar Liesbeth van Rossum en hoogleraar Hanno Pijl. Het eerste gesprek in die drieluik, met Liesbeth van Rossum, vind je hier.  Het tweede gesprek in het drieluik, met Hanno Pijl, vind je hier.

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.

Auteur