Bloedverlies tijdens de seks. Wat nu?

vrouw-bezorgd
Getty Images

Ik ben een alleenstaande vrouw van 50 jaar. Ik heb het laatste jaar twee keer last gehad van bloedverlies tijdens het vrijen, terwijl het absoluut niet mijn menstruatie was. Het is ook niet zo dat er sprake is van bloedverlies na het vrijen.

Tijdens de seks wordt er iets geraakt, maar ik heb geen pijn. Kan dit gevaarlijk zijn? Ik heb zeer weinig seks, dus dat zou ermee te maken kunnen hebben.

Naam bekend op de redactie

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Als je last hebt van bloedverlies tijdens of na het vrijen kan er sprake zijn van een contactbloeding. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een contactbloeding. Er kan sprake zijn van o.a. een huidwondje , een SOA of een aandoening/ontsteking of afwijking aan de baarmoeder(mond).

Bloeden tijdens de seks kan ook ontstaan doordat je last hebt van vaginale droogheid en door hard of ruw seksueel contact. Hierdoor kunnen ook weer wondjes ontstaan.

Ik adviseer je hiermee naar de huisarts te gaan en een uitstrijkje te laten maken.

Henriëtte Schoones
Seksuoloog NVVS/Relatietherapeut

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.