Geen erectie meer door speed. Wat nu?

man-zorgen
Getty Images

Ik ben me de laatste tijd een beetje zorgen gaan maken. In de zomer heb ik een keer aardig wat speed gesnoven en sindsdien krijg ik overdag geen erecties meer. Een ochtenderectie heb ik - voor zover ik kan herinneren - bijna nooit gehad.

Ik kan als ik mezelf ga masturberen of als ik seks heb, wel een erectie krijgen en ook klaarkomen. Tijdens de seks kom ik snel klaar (vaak binnen één minuut). Ik heb ook een keer seks gehad met condoom en toen was het lastig om de erectie te behouden.

Ik ben momenteel in het buitenland en vind het een beetje lastig om hier tegen een arts te vertellen.

Moet ik me hier zorgen over maken en een arts bezoeken? Heb je dit vaker gehoord?

Naam bekend op de redactie

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Onder invloed van speed lukt het meestal niet om een erectie te krijgen en duurt het langer om een zaadlozing te krijgen of de zaadlozing blijft helemaal uit. Het is al een tijd geleden dat je speed hebt gebruikt en ik ga ervan uit dat dit ook de laatste keer is geweest. De speed is allang uitgewerkt. Bovendien lukt het bij soloseks om een zaadlozing en een erectie te krijgen en vast te houden. Dat betekent dat technisch alles werkt. Je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken.

Misschien spelen de zorgen over dat je geen ochtenderecties hebt of dat je tijdens het vrijen geen erectie of zaadlozing kunt krijgen, nu een grotere rol. Probeer in dat geval meer te focussen op het genieten van seks in plaats van je zorgen te maken of alles het wel zal doen.

Succes!

Henriette Schoones
Seksuoloog NVVS/Relatietherapeut

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.