zaterdag, 24 juli 2021

Help, eerste keer seks sinds jaren

Ik ga over 4 weken naar het buitenland om mijn vriendin te bezoeken. We bouwen onze relatie rustig op, maar zelf heb ik al bijna 3 jaar geen seksueel contact gehad en ik maak mij een beetje zorgen over het komende seksuele contact.
Masturberen is natuurlijk heel anders. Dit doe ik elke avond en ochtend. Maar als je de liefde bedrijft is het wel de bedoeling dat het libido hoog blijft. Het gaat dus niet dat ik niet opgewonden zal worden want er is een duidelijke seksuele aantrekkingskracht. Het gaat erom dat mijn penis stijf blijft.
Er zijn zoveel middeltjes op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Wat zou je mij kunnen adviseren?
Bob

Henriette Schoones, Seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Eerlijk gezegd denk ik niet dat je middelen nodig hebt. Alles functioneert toch goed?

Het lijkt erop dat je last hebt van faalangst. Je hebt al aangegeven dat je het lichamelijke contact rustig op wilt bouwen. Dat is goed om je volledig op je gemak en ontspannen te voelen bij je vriendin. Als jij je ontspannen voelt kan je echt lang genieten.

Remmende gedachten

Je moet je niet laten afleiden door remmende, blokkerende gedachten zoals: "als ik maar niet te snel klaarkom" en "doet ie het nog wel of is ie nog wel stijf". Je hebt positieve, stimulerende seksuele gedachten nodig tijdens het vrijen en geen faalangstgedachten.

Cialis (Tadalafil)

Mocht je ondanks dit advies toch nog onzeker blijven zou ik Cialis willen adviseren. Deze pil werkt 36 uur. De erectiepillen werken alleen als je seksueel gestimuleerd wordt.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.