Hij vindt seks niet belangrijk, maar ik wel

Getty Images

Ik heb een sinds 10 maanden een relatie met een man van 57, ikzelf ben 56 jaar. In die tijd hebben we hooguit 4 keer seks gehad. We houden veel van elkaar, hij is trouw, maar seks hoeft eigenlijk niet van hem.
Seks heeft volgens hem niets met liefde te maken. Maar voor mij is seks een onderdeel van onze gevoelens voor elkaar. Dat hoort toch ook zo? Of zie ik het nou verkeerd en moet ik mijn verwachtingen aanpassen?

Cora

Henriëtte Schoones, seksuologe en relatiedeskundige:

Volgens mij gaat het er niet om of het zo hoort of niet maar meer of je er last van hebt. Je vriend heeft een andere beleving en opvatting over seks dan jij. Het lijkt er op dat seks hem niet zoveel oplevert. Seks is voor je vriend waarschijnlijk een functionele, mechanische handeling gericht op orgasme en niet op intimiteitbeleving. Hij koppelt seks los van liefde en jij niet. Daarom is seks voor jou wel een belangrijk onderdeel van een relatie. Ik denk dat het belangrijk is erachter te komen wat seks voor je vriend precies betekent en wat hij eruit wil halen.

Prioriteit

Op dit moment heeft hij een beeld van seks waar hij geen prioriteit aan geeft. Als er een ander beeld of beleving voor in de plaats komt, krijgt seks wellicht ook een andere betekenis voor hem. Ik verwacht als hij seks meer aan intimiteit en liefde kan koppelen, dat het jullie relatie ten goede kan komen. Lukt het niet hier samen uit te komen, schroom dan niet een seksuoloog te raadplegen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.